Beveilig ook uw daken goed

Geplaatst door

Het maakt een inbreker weinig uit hoe hij de woning in komt. Als hij dit maar snel en gemakkelijk kan doen, zonder te worden gezien! Als het een inbreker langer duurt dan 3 minuten om binnen te komen, zal hij het niet eens proberen om in je woning in te breken. Ze houden er namelijk niet van af om te worden gezien, vandaar die 3 minuten grens. Het gaat er dus om dat u zichtbare maatregelen neemt, om te zorgen dat inbrekers aan uw huis voorbijgaan.

Solide hang- en sluitwerk

Om te beginnen gaat het om het plaatsen van goed hang- en sluitwerk. Wij adviseren dan ook om altijd sloten met een SKG-keurmerk te plaatsen bij ramen en deuren. Ook is het raadzaam om inbraakpreventie strips te plaatsen bij deuren en ramen. Want hiermee voorkom je dat een inbreker met een koevoet of schroevendraaier het raam openbreekt.

Denk je dat inbrekers vaak via de voor- of achterdeur inbreken? Tegenwoordig is dat niet meer zo. Dat komt natuurlijk omdat de laatste jaren huiseigenaren hun woning steeds beter zijn gaan beschermen tegen ongenode gasten. Maar vaak wordt dan alleen gekeken naar de benedenverdieping, en wordt de bovenverdieping over het hoofd gezien.

Voorkom opklimmen van inbrekers

Inbrekers zijn tegenwoordig behoorlijk inventief als het gaat om het vinden van manieren om een woning binnen te dringen. De achtertuin, en dan met name de eerste verdieping, is voor hen een geliefde plek om in te breken. Ze moeten eerst over een muur of schutting om in de achtertuin te komen, maar als ze deze horde hebben genomen kunnen ze helaas snel binnen zijn. Vooral als je een plat dak hebt, is dit een makkelijke manier voor een inbreker om binnen te komen. Vaak grens een schuur of garage aan de woning, en deze gebouwtjes hebben bijna altijd een plat dak. Denk daarbij ook eraan dat afvalcontainers hier tegenaan worden gezet, en voilà. Er is een mooi opstapplekje voor de inbreker gemaakt. Voorkom dit door sowieso geen containers tegen de schuur of garage te plaatsen. En zet hier ook geen bankje, of andere zaken tegen, waar je makkelijk op kan klimmen.

Je kan een plat dak beschermen tegen inbrekers door opklim-beveiliging aan te brengen. Dit zijn strips met daarop scherpe punten. Dit monteur je makkelijk met schroeven of spijkers op dakranden. Hierdoor kan een inbreker zich niet vastgrijpen aan de dakrand. Dakdekkers hebben nog veel meer tips voor het beschermen van platte én schuine daken. Neem daarom contact op met een dakdekker bij jou in de buurt, voor het inplannen van een adviesgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *